Skip to main content

Neptune Lines: Ενώνει δυνάμεις με το ΥΠΕΞ για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Το πλοίο εταιρείας συμφερόντων Μελίνας Τραυλού, «Neptune Odyssey» απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά για να παραδώσει 17 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Η Neptune Lines ενώνει για άλλη μια φορά τις δυνάμεις της με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Το πλοίο εταιρείας συμφερόντων Μελίνας Τραυλού, «Neptune Odyssey» απέπλευσε σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά για να παραδώσει 17 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, που συγκέντρωσε ο Δήμος Αθηναίων. Τα είδη αρωγής θα παραληφθούν στη Βηρυτό και θα μεταφερθούν οδικώς στη Συρία με τη βοήθεια της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Επισημαίνεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου 2023, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά (Car Terminal – G2) με προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) το πλοίο Neptune Okeanis με ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τουρκία.

Το ανθρωπιστικό υλικό αποτελούσε τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσαν δήμοι, περιφέρειες και φορείς της χώρας. Ειδικότερα, τέσσερα φορτηγά μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης όγκου 250 κυβικών μέτρων όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα τα οποία ζήτησαν, κατά προτεραιότητα, οι τουρκικές αρχές.

Το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς, από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο τροποποίησε την προγραμματισμένη του πορεία προκειμένου να προσεγγίσει το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.