Skip to main content

Στα 8,65 δολάρια ανά μετοχή η συγχώνευση GasLog με GasLog Partners

Η GasLog θα αγοράσει τις κοινές μετοχές της GasLog Partners που δεν της ανήκουν ήδη

Έκλεισε η συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ των δύο εταιρειών του ομίλου GasLog του ομίλου Πήτερ Λιβανού. Ειδικότερα η GasLog θα αγοράσει τις κοινές μετοχές της GasLog Partners που δεν της ανήκουν ήδη. Σημειώνεται ότι η GasLog σήμερα ελέγχει περίπου το 30,2% των κοινών μετοχών της GasLog Partners και το 100% των «Class B units».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η GasLog θα αποκτήσει τις κοινές μετοχές της Partners έναντι 8,65 δολαρίων ανά μετοχή. Η τιμή στην οποία έκλεισε η συμφωνία περιλαμβάνει μια ειδική διανομή από την εταιρεία ύψους 3,28 δολαρίων ανά κοινή μετοχή σε μετρητά, που θα διανεμηθεί στους μεριδιούχους της εταιρείας με την ολοκλήρωση της συναλλαγής και το υπόλοιπο που θα καταβληθεί από την GasLog ως αντάλλαγμα συγχώνευσης κατά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Το συνολικό αντάλλαγμα των 8,65 δολαρίων ανά κοινό μερίδιο αντιπροσωπεύει 24% πριμοδότηση σε σχέση με την τιμή κλεισίματος των κοινών μετοχών της εταιρείας στις 24 Ιανουαρίου 2023, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από τη δημοσιοποίηση της αρχικής προσφοράς της GasLog και 31% πριμοδότηση σε σχέση με τη μέση σταθμισμένη κατά όγκο τιμή των κοινών μεριδίων της εταιρείας στη διάρκεια 30 ημερολογιακών ημερών πριν από τις 24 Ιανουαρίου 2023.

Το διοικητικό συμβούλιο της Partners ενέκρινε ομόφωνα τη συμφωνία συγχώνευσης. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της από τους κατόχους της πλειοψηφίας των κοινών μετοχών της GasLog Partners και της ικανοποίησης ορισμένων συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης. Η GasLog κατέχει σήμερα το 30,2% των κοινών μεριδίων της Partners.

Οι προνομιούχες μετοχές της εταιρείας θα παραμείνουν σε κυκλοφορία και θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.