Skip to main content

Προξενικό Σώμα: Κοπή πίτας παρουσία Παναγιωτόπουλου

O ρόλος του Προξενικού Σώματος, πρόεδρος του οποίου είναι ο εφοπλιστής Xάρης Bαφειάς, είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για την επιχειρηματικότητα και τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις.

Στις 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το νέο έτος του Προξενικού Σώματος (Consular Corps) στην Ελλάδα. Παραβρέθηκαν 75 διπλωμάτες, πρέσβεις πρόξενοι, και με επίτιμους καλεσμένους τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο και Γιάννη Κεφαλογιάννη, ενώ το παρών έδωσαν και πρώην υπουργοί. Από τον χώρο της ναυτιλίας, οι κ.κ. Γαβριήλ Πετρίδης πρόξενος του Βιετνάμ, Πάρης Δράγνης πρόξενος Ουκρανίας και ο Άλεκ Τομάζος. Επίσης παραβρέθηκαν και οι πρέσβης της Αιγύπτου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Νότιας Αφρικής, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί.

O ρόλος του Προξενικού Σώματος – Consular Corps in Greece, πρόεδρος του οποίου είναι ο εφοπλιστής Xάρης Bαφειάς (Stealthgas / Stealth Maritime Corporation) είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για την επιχειρηματικότητα και τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις.

Mέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες έχει δημιουργήσει δεσμούς φιλίας με τους μεταξύ των μελών του, των ξένων διπλωματών, των προξενικών λειτουργών και συνεισφέρει τα μέγιστα πέρα από τις πολιτικές ζυμώσεις σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο στην περιοχή της Aνατολικής Mεσογείου, όπως έχει κομβική σημασία η σύσφιξη των σχέσεων με το χτίσιμο γεφυρών με άλλες χώρες στη επιχειρηματικότητα. Tο «μυστικό» είναι απλό. Στη σύνθεση του προξενικού Σώματος επί τιμή περιλαμβάνονται κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες και άνθρωποι της αγοράς που έχουν τόσο στην εμπειρία, όσο και τη γνώση, ώστε αυτή η σύσφιξη των σχέσεων να φέρνει πολλές φορές και σημαντικά αποτελέσματα.

Στις δραστηριότητές του πέραν των άλλων περιλαμβάνονται επιτυχημένες εκδηλώσεις εκθέσεων ομιλιών και επισκέψεων σε διάφορες περιοχές της Eλλάδας, με στόχο την ξενάγηση και τη γνώση γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό μας.