Skip to main content

Το «έξυπνο» λογισμικό της Harbor Lab εμπιστεύτηκε η Zeaborn Ship Management

Τα λεγόμενα «λιμανιάτικα έξοδα» αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες για μία ναυτιλιακή εταιρεία και ο υπολογισμός τους ήταν μέχρι τον ερχομό της Harbor Lab μία πολύ σύνθετη διαδικασία, που απαιτούσε μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια.

Η ελληνική ναυτιλιακή νεοφυής επιχείρηση Harbor Lab συμφώνησε με τη γερμανική εταιρεία διαχείρισης πλοίων (third-party management) Zeaborn Ship Management για την εφαρμογή του «έξυπνου» λογισμικού της στο στόλο της τελευταίας.

Το λογισμικό που διαθέτει η startup συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των εξόδων ενός πλοίου κατά τον ελλιμενισμό του και είναι το μόνο στον κόσμο με αυτές τις δυνατότητες. Τα λεγόμενα «λιμανιάτικα έξοδα» αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες για μία ναυτιλιακή εταιρεία και ο υπολογισμός τους ήταν μέχρι τον ερχομό της Harbor Lab μία πολύ σύνθετη διαδικασία, που απαιτούσε μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια.

Με δραστηριότητες στο Αμβούργο, την Κύπρο, τη Σιγκαπούρη και τη Μανίλα, η Zeaborn συνεργάζεται με την Harbor Lab για να ενοποιήσει διαδικασίες, να δημιουργήσει υψηλότερο βαθμό διαφάνειας και να γίνει πιο αποδοτική σε σχέση με το κόστος και τον χρόνο, ειδικά όταν πρόκειται για τον χειρισμό επαναλαμβανόμενων διοικητικών εργασιών που μπορούν να υποστηρίζονται από σύγχρονη τεχνολογία.Μέσω αυτής της συνεργασίας, η γερμανική εταιρεία μπορεί, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, να συγκρίνει προσφορές για υπηρεσίες σε διάφορα λιμάνια παγκοσμίως, να διορίσει πράκτορες, να μοιραστεί και να εγκρίνει ψηφιακά έγγραφα και το σημαντικότερο να έχει πρόσβαση σε διαφανή και ακριβή δεδομένα.

«Σημαντική απόδοση επένδυσης»

«Στην Harbor Lab παρέχουμε στους πελάτες μας πληροφορίες που μπορούν να εμπιστευτούν. Οι υπηρεσίες μας ωθούνται από πιστοποιημένα δεδομένα και όλοι οι χρήστες των συστημάτων μας ελέγχονται, σύμφωνα με την πολιτική συμμόρφωσης που έχουμε υιοθετήσει. Η λύση μας θα οδηγήσει, χωρίς αμφιβολία, σε μειωμένα λειτουργικά κόστη και πιο διαφανή και αποδοτική διαχείριση των προσεγγίσεων στα λιμάνια για την Zeaborn και είμαστε υπερήφανοι που βλέπουν ήδη σημαντική απόδοση επένδυσης» τόνισε ο ιδρυτής και CEO της Harbor Lab, Αντώνης Μαλαξιανάκης.

«Η Harbor Lab μας προσφέρει μία πλατφόρμα για να επιτύχουμε διαφάνεια, εξορθολογίζοντας, παράλληλα, εσωτερικές διαδικασίες για να γίνουμε πιο αποδοτικοί, αυξάνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών στους στόλους των πελατών μας» επεσήμανε ο senior αντιπρόεδρος εμπορικής διαχείρισης της Zeaborn, Matthias Bücker.

4.300 εργαζόμενοι

Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 4.300 εργαζόμενους στη στεριά και τη θάλασσα, οι οποίοι προσέχουν έναν διαφοροποιημένο στόλο containerships, bulk carriers, tankers και πλοίων πολλαπλών χρήσεων όλων των μεγεθών.

H Harbor Lab, η οποία ιδρύθηκε το 2020 και πλέον αριθμεί περίπου 750 συνεργαζόμενα πλοία μεγάλων ονομάτων της ελληνικής και της διεθνούς εφοπλιστικής κοινότητας, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ναυτιλιακές startups.