Skip to main content

Όμιλος Ευγενίδη: Ύψωσε την ελληνική σημαία το νέο πλοίο της Aegean Sea Lines

Το νέο απόκτημα του Ομίλου Ευγενίδη μπορεί να μεταφέρει 1.700 επιβάτες και 345 ΙΧ ή 55 12μετρα φορτηγά οχήματα.

Ύψωσε την ελληνική σημαία το νέο πλοίο της Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη, το οποίο θα ταξιδεύει με το όνομα «Άνεμος».

To πρώην «Rosella» είναι ένα επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Wartsila Turku της Φινλανδίας. Το νέο απόκτημα του Ομίλου Ευγενίδη είναι ολικής χωρητικότητας 16.850 τόνων, έχει  μήκος 136,11 μέτρα, και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 21,2 ναυτικών μιλίων την ώρα, ενώ  μπορεί να μεταφέρει 1.700 επιβάτες και 345 ΙΧ ή 55 12μετρα φορτηγά οχήματα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ομίλου, σύμφωνα με το νηογνώμονα του πλοίου,  ανήκει στην Α’ κατηγορία σε όλες τις παραμέτρους λειτουργίας του, τηρεί τα υψηλότερα  στάνταρ ασφαλείας, διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα ναυσιπλοΐας και άνετους  κοινόχρηστους χώρους σε εσωτερικά και εξωτερικά καταστρώματα με μπαρς,  καταστήματα, παιδότοπο κλπ.

Σημειώνεται ότι το πλοίο θα υποστεί μικρές μετατροπές αμέσως μετά την άφιξη του στην Ελλάδα και θα δρομολογηθεί από την αρχή του καλοκαιριού του 2023 στις Κυκλάδες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2022, η εταιρεία είχε πουλήσει το ταχύπλοο σκάφος «Speedrunner III». Ωστόσο, είχε τονίσει ότι θα επανέλθει στα ακτοπλοϊκά δρώμενα. «Ο Όμιλος Ευγενίδη προτίθεται να συνεχίσει την παρουσία του στην ακτοπλοΐα, πάντα αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και παρακολουθώντας τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο ακτοπλοϊκό τοπίο» είχε επισημανθεί χαρακτηριστικά, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την προσθήκη του «Άνεμος».