Skip to main content

Ολοκληρώθηκε για φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης-Σμύρνης

Ολοκληρώθηκε για το 2022 η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου, η πρώτη και μόνη ως τα τώρα ακτοπλοϊκή διασύνδεση της τουρκικής μεγαλούπολης με λιμάνια νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Η γραμμή η οποία εξυπηρετείται με πλοίο καταμαράν 400 θέσεων της ναυτιλιακής εταιρείας Izdeniz συμφερόντων του Μητροπολιτικού δήμου της Σμύρνης έφερε στη Λέσβο περί τους 2.500 επισκέπτες, ενώ μετέφερε στην τουρκική μεγαλούπολη από τη Λέσβο περί τα 500 άτομα. Το τελευταίο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Επόμενος στόχος στα πλαίσια της προσέλκυσης επισκεπτών επιβατών από τη μεγαλούπολη των 4.000.000 κατοίκων, η προβολή της γραμμής στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης τον ερχόμενο Δεκέμβριο προκειμένου να γίνει γνωστή. Και από τον ερχόμενο Απρίλιο όταν και θα επαναλειτουργήσει, με τροποποιήσεις στα δυο δρομολόγια την εβδομάδα ώστε να υπάρξουν περισσότερες επιλογές στον αριθμό διανυκτερεύσεων, να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του υπάρχοντος ρεύματος Τούρκων τουριστών προς τη Λέσβο.