Skip to main content

Στα άκρα η σύγκρουση Τραμπ – Πελόζι

Χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης έχει λάβει πλέον η πολιτική κόντρα μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Η Πελόζι δήλωσε ότι οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος συντόμευσαν μία συνάντηση που είχαν χθες με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο όταν ο ίδιος περιήλθε «σε σύγχυση» καθώς έμαθε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδίκασε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία, ενώ, όπως είπε, δεν έδωσε κάποια ένδειξη για την ύπαρξη ενός σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την Πελόζι ως μία «πολιτικό τρίτης κλάσης» και η συνάντηση στον Λευκό Οίκο υποβαθμίστηκε σε μία ανταλλαγή λίβελων, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους, ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σούμερ και ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Στένι Χόγερ.

Αργότερα, σε δηλώσεις που έκανε στο Καπιτώλιο, η Πελόζι ανέφερε ότι ο Τραμπ της είπε ότι είναι μία πολιτικός «της τρίτης δημοτικού». «Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (…) πιθανόν τον κλόνισε. Είδαμε τον πρόεδρο κλονισμένο, είναι θλιβερό» είπε η Πελόζι κατά την αποχώρησή της.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ ανήρτησε στο Twitter μία φωτογραφία που εικονίζει την Πελόζι να δείχνει επιδεικτικά τον Τραμπ στην διάρκεια της συνάντησης, συνοδεύοντάς τη με τη λεζάντα: «Η σύγχυση της νευρικής και της ψυχικά ασταθούς, Πελόζι».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ χαρακτήρισε την απόφαση της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι να αποχωρήσει από την χθεσινή συνάντηση «ακατανόητη» προσθέτοντας ότι η ενέργειά της αυτή «δεν προκάλεσε έκπληξη». Η ίδια πρόσθεσε ότι μετά την «επιλογή» των Δημοκρατικών να «ορμήσουν έξω» από την συνάντηση, οι Ρεπουμπλικάνοι που παρέμειναν είχαν μία εποικοδομητική συνάντηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ