Skip to main content

Με τη μετάλλαξη Δέλτα όλα τα κρούσματα σε Λισαβόνα και Αλγκάρβε

Όλα τα κρούσματα της COVID-19 στην περιοχή της Λισαβόνας και στη δημοφιλή τουριστική περιοχή του Αλγκάρβε αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα σύμφωνα με στοιχεία την Τρίτη, καθώς οι πορτογαλικές αρχές προσπαθούν να ελέγξουν την ανησυχητική αύξηση των λοιμώξεων.

Οι νέοι ημερήσιοι αριθμοί κρουσμάτων της Πορτογαλίας αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, επιστρέφοντας στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία τον Φεβρουάριο, όταν η χώρα βρισκόταν υπό αυστηρό lockdown.

Σε μια έκθεση, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας Ricardo Jorge είπε ότι η παραλλαγή Δέλτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία αντιπροσώπευε περίπου το 86% των κρουσμάτων στην Πορτογαλία στο σύνολό της και το 100% των περιπτώσεων στη Λισαβόνα και το τουριστικό Αλγκάρβε.

Η Πορτογαλία επέβαλε αυστηρότερους κανόνες την περασμένη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει την τελευταία αύξηση των περιπτώσεων της Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης από τους παραθεριστές να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αποδεικτικό ανάρρωσης από την COVID-19 για να μείνουν σε ξενοδοχεία. Ισχύει και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε 50 δήμους.

Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται σταδιακά μετά το άνοιγμα της Πορτογαλίας σε επισκέπτες από την ΕΕ και τη Βρετανία στα μέσα Μαΐου. Ωστόσο, οι ημερήσιοι θάνατοι παραμένουν αρκετά κάτω από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου, με νέες περιπτώσεις να αφορούν κυρίως νεότερους, μη εμβολιασμένους που είναι λιγότερο πιθανό νοσήσουν σοβαρά

Η  χώρα των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει επιταχύνει την εμβολιαστική της εκστρατεία και χορήγησε ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters