Skip to main content

«Πιστεύουμε ότι στόχευε βάση στην Κύπρο» ο πύραυλος, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος

REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Ο Τούρκος αξιωματούχος εκτιμά ότι «δεν ήταν στόχος» η Τουρκία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Τουρκία «δεν ήταν στόχος» πυραύλου που εκτοξεύτηκε από το Ιράν, με κατεύθυνση προς τον τουρκικό εναέριο χώρο, ο οποίος εξουδετερώθηκε από συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το France24.

«Πιστεύουμε ότι στόχευε σε βάση στην Κύπρο, αλλά ξέφυγε από την πορεία του», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Διαμαρτυρία της Άγκυρας στο Ιράν

Την ίδια στιγμή το Al Jazeera, αναφέρει ότι η Τουρκία διαμαρτύρεται στο Ιράν για την εκτόξευση πυραύλου προς τον εναέριο χώρο.

Επικοινωνία Φιντάν-Αραγτσί

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, διαμαρτυρήθηκε στο Ιράν για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς τον τουρκικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Φιντάν έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ιρανό ομόλογό του, Αραγτσί, λέγοντάς του ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τυχόν βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξάπλωση των συγκρούσεων. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι άμυνες του ΝΑΤΟ αναχαίτισαν έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν, προσθέτοντας ότι ο καταρριφθείς πύραυλος έπεσε πάνω από την περιοχή Ντορτιόλ της Τουρκίας, κοντά στη Μεσόγειο, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Με πληροφορίες από France24, philenews 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.