Skip to main content

Η Ρωσία εκφράζει τη «σοβαρή ανησυχία» της για την ανάπτυξη νατοϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία

Alexander Zemlianichenko/Pool via REUTERS

«Το ΝΑΤΟ επέλεξε την ταχεία στρατιωτικοποίηση του Βορρά»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η ρωσική διπλωματία εξέφρασε την Πέμπτη τη «σοβαρή ανησυχία» της σχετικά με την ανακοίνωση της αποστολής επιπλέον στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη Γροιλανδία.

«Αντί να επιτελεί εποικοδομητικό έργο στο πλαίσιο των υφιστάμενων θεσμών, ιδίως του Συμβουλίου της Αρκτικής, το ΝΑΤΟ επέλεξε την ταχεία στρατιωτικοποίηση του Βορρά και ενισχύει την στρατιωτική του παρουσία εκεί με το φανταστικό πρόσχημα της αυξανόμενης απειλής από τη Μόσχα και το Πεκίνο», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται η έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δήλωσε ότι αναμένεται αυξημένη παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο των υφιστάμενων συμφωνιών συνεργασίας με τη Συμμαχία.
Όπως ανέφερε, «στρατιώτες του ΝΑΤΟ αναμένεται να είναι περισσότερο παρόντες στη Γροιλανδία από σήμερα και τις επόμενες ημέρες».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει αύξηση των στρατιωτικών πτήσεων και των ναυτικών κινήσεων, με περισσότερα αεροσκάφη και πλοία να δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Le Figaro

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.