Skip to main content

Κίνα: Το υπουργείο Εμπορίου καλεί τις ΗΠΑ να άρουν την απαγόρευση προμήθειας drones

REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo

Δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των κινεζικών εταιρειών

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να σταματήσουν την «λανθασμένη πρακτική» της προσθήκης όλων των συστημάτων και βασικών εξαρτημάτων drones ξένης κατασκευής στη νέα «Καλυπτόμενη Λίστα».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των κινεζικών εταιρειών.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) δήλωσε τη Δευτέρα ότι προσθέτει τις κινεζικές εταιρείες DJI, Autel και όλα τα drones και εξαρτήματα ξένης κατασκευής σε έναν κατάλογο εταιρειών που θεωρούνται ότι θέτουν απαράδεκτους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και θα απαγορεύσει τις εγκρίσεις νέων τύπων drones για εισαγωγή ή πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.