Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι είναι κλειστό σήμερα καθώς το προσωπικό του ψήφισε υπέρ απεργιακής κινητοποίησης -όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει– για τα μισθολογικά και τις εργασιακές συνθήκες.
Η απεργιακή κινητοποίηση, την οποία υποστήριξαν 400 εργαζόμενοι και ανακοινώθηκε από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για το μουσείο, το οποίο αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα τελευταία, με αποκορύφωμα φυσικά την κινηματογραφική ληστεία και την κλοπή των πολύτιμων κοσμημάτων και τη διαρροή νερού που κατέστρεψε εκθέματα της Αιγυπτιακής Συλλογής.
«Λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, το μουσείο είναι επί του παρόντος κλειστό», αναφέρει στον ιστότοπό του το Μουσείο του Λούβρου.
Περίπου 400 υπάλληλοι του μουσείου, το οποίο δεν άνοιξε τις πόρτες του σήμερα το πρωί, «ψήφισαν την απεργία ομόφωνα», διευκρίνισαν τα συνδικάτα CGT και CFDT ύστερα από γενική συνέλευση του προσωπικού.
🇫🇷 En raison d’un mouvement social, le musée est fermé pour la journée.
Nous vous prions de nous excuser de la gêne occasionnée
–
🌎 Due to a strike, the museum is closed for the day.
We apologize for any inconvenience. pic.twitter.com/dnjptnLwaW— Musée du Louvre (@MuseeLouvre) December 15, 2025
Η διεύθυνση του μουσείου ανακοίνωσε ότι θα μετρήσει ποιοι δεν απεργούν μήπως και ανοίξει το Μουσείο σήμερα.
«Υποβάθμιση εργασιακών συνθηκών»
Η εργατική δράση, την οποία είχαν ζητήσει τα συνδικάτα CFDT, CGT και Sud, γίνεται μετά τις όπως χαρακτήρισαν «ολοένα και περισσότερο υποβαθμισμένες εργασιακές συνθήκες» και ανεπαρκή στελέχωση. Στην ανακοίνωσή τους για την απεργία, τα συνδικάτα σημειώνουν ότι οι υπάλληλοι υφίστανται «έναν διαρκώς αυξανόμενο φόρτο εργασίας» και «αντιφατικές οδηγίες» που τους εμποδίζουν να ασκούν σωστά τα καθήκοντά τους.
Τα συνδικάτα ζητούν μεταξύ άλλων την πρόσληψη περισσότερου μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας και στις υπηρεσίες επισκεπτών και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Τα συνδικάτα αντιτίθενται επίσης σε αύξηση 45% της τιμής του εισιτηρίου από τα μέσα Ιανουαρίου για τους τουρίστες που δεν είναι υπήκοοι χωρών μελών της ΕΕ. Η αύξηση αυτή αποσκοπεί στο να συμβάλλει στη χρηματοδότηση των ανακαινίσεων.
Το Μουσείο του Λούβρου υποδέχεται ημερησίως περίπου 30.000 επισκέπτες.
Με πληροφορίες από Reuters, vivreparis.fr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












