Skip to main content

Τραμπ: Στη λίστα των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία ξανά η Κούβα – Ακύρωσε την απόφαση Μπάιντεν

Melina Mara/Pool via REUTERS

Αντίδραση Πεκίνου, «αυτό που κάνετε είναι εκφοβισμός»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ως «εκφοβισμό» χαρακτήρισε την Τρίτη η Κίνα την απόφαση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επαναφέρει την Κούβα στη μαύρη λίστα των κρατών που χορηγούν την τρομοκρατία.

Η επαναλαμβανόμενη χρήση του καταλόγου αυτού από την Ουάσινγκτον «αντιβαίνει στα γεγονότα» και «αποκαλύπτει πλήρως το ηγεμονικό, αυταρχικό και βάναυσο πρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Γκουό Τζιακούν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, σε τακτική ενημέρωση του Τύπου.

Πριν μόλις μια εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν αφαίρεσε την Κούβα από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Σκοπός ήταν να ενθαρρύνει συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Καθολικής Εκκλησίας για την αποφυλάκιση «σημαντικού αριθμού πολιτικών κρατουμένων» στο νησί, σύμφωνα με Αμερικανό υψηλόβαθμο αξιωματούχος.

Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δασμοί 25% σε Καναδά και Μεξικό έως 1η Φεβρουαρίου – «Καταστροφή» για αυτοκινητοβιομηχανία και καταναλωτές

«Απολύεστε!»: Οι πρώτες απομακρύνσεις αξιωματούχων από τον Τραμπ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.