Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης της υποστήριξης της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία σε νέα συνομιλία που είχε χθες με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Είναι τώρα ξεκάθαρο ότι ο πόλεμος του προέδρου Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας αποτέλεσε καταστροφή για τη Ρωσία. Λόγω του θάρρους και της αποφασιστικότητας του ουκρανικού λαού, και με την υποστήριξη των ΗΠΑ, η Ρωσία απέτυχε να εκπληρώσει οποιονδήποτε από τους στρατηγικούς της στόχους στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ο Μπάιντεν που προσπαθεί να ενισχύσει την Ουκρανία όσο μπορεί πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο σε 9 ημέρες, θα ανακοινώσει και νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες.
Με πληροφορίες από Reuters
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












