Skip to main content

Novo Nordisk: Η πυρκαγιά δεν αφορά σε εγκαταστάσεις παραγωγής

Φωτ. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/via REUTERS

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας

Επίσημη ανακοίνωση με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε σε εξωτερικό χώρο, στις εγκαταστάσεις της Novo Nordisk στο Bagsværd στη Δανία, εξέδωσε η εταιρεία.

Δανία: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στα γραφεία της Novo Nordisk

Όπως αναφέρει, ο καπνός δεν ήταν τοξικός και η φωτιά δεν αφορά σε εγκαταστάσεις παραγωγής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας

«Σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο, στις εγκαταστάσεις της Novo Nordisk στο Bagsværd στη Δανία. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ένα παρακείμενο κτίριο γραφείων, το οποίο υπέστη ζημιές όμως πλέον είναι υπό έλεγχο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ο καπνός δεν ήταν τοξικός και η φωτιά δεν αφορά σε εγκαταστάσεις παραγωγής. Η πυροσβεστική θα παραμείνει στο χώρο για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας. Οι δραστηριότητες στην πληγείσα περιοχή αναμένεται να επανέλθουν αύριο. Η Novo Nordisk διαθέτει πολλά κτίρια γραφείων στο Bagsværd, με το κεντρικό κτίριο να μην επηρεάζεται από την πυρκαγιά.

Η ασφάλεια των εργαζομένων και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Novo Nordisk. Συνεργαζόμαστε στενά με τις τοπικές αρχές για την διερεύνηση της αιτίας της πυρκαγιάς και για να διασφαλίσουμε την λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για το μέλλον».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk και επεκτάθηκε στη στέγη γειτονικού κτιρίου γραφείων της εταιρείας.

Ο καπνός είναι ορατός από απόσταση 30 χιλιομέτρων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την περασμένη εβδομάδα, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk, στο Κάλουντμποργκ, η οποία δεν είχε συνέπειες στην παραγωγή της εταιρείας, σύμφωνα με το AFP.