Skip to main content

Live -Γάζα: «Φως» για εκεχειρία – Συμφώνησαν όλοι να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

REUTERS/Hatem Khaled

Συνεχής ενημέρωση από το Naftemporiki.gr

«Όλα τα μέρη – συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ- συμφώνησαν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» για συνομιλίες με στόχο την εκεχειρία στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, αναφέρουν τα αιγυπτιακά κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα έναν «υψηλόβαθμο αξιωματούχο». Σε μία ακόμη προσπάθεια για την επίτευξη Αντιπροσωπίες του Ισραήλ και της Χαμάς,  συναντώνται εκ νέου στο Κάιρο εξαπολύοντας, ωστόσο εκατέρωθεν προειδοποιήσεις.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ, που έχει αναλάβει τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος προς την Αίγυπτο, είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη, για «ολοκληρωτική» χερσαία εισβολή στην Ράφα.

Το Ισραήλ οδηγεί στην έξοδο περίπου 100.000 ανθρώπους προς «περιοχές ανθρωπιστικής κάλυψης» για να μπορέσει να συνεχίσει την επιχείρησή του με στόχο τη Χαμάς.

Από την πλευρά της η Αίγυπτος, φερεται να προειδοποιεί το Ισραήλ για τους κινδύνους κλιμάκωσης.  «Να είστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, αν επιτεθείτε στην Ράφα», είναι το «μήνυμα».

Σημειώνεται ότι στο μέτωπο των -μέχρι τώρα- διαπραγματεύσεων – η πλευρά του Ισραήλ, δηλώνει ότι η πρόταση που υπέβαλε η Χαμάς δεν ήταν η ίδια με την αρχικώς υποβληθείσα και άρα υπό τη νέα της μορφή δεν ήταν αποδεκτή.

Κορυφαίος εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε νωρίτερα, ότι οι ομιλίες στο Κάιρο θα ήταν η τελευταία ευκαιρία για το Ισραήλ να δει ομήρους του να απελευθερώνονται.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.