Skip to main content

Ισραήλ: Τουλάχιστον 5 εκρήξεις πάνω από την Ιερουσαλήμ

REUTERS/Ronen Zvulun
Ο ουρανός πάνω από την Ιερουσαλήμ, μετά την εκτόξευση drones και πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ, 14 Απριλίου 2024. Φωτ. REUTERS/Ronen Zvulun

Σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Magen David Adom, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα της επίθεσης

Τουλάχιστον πέντε εκρήξεις ακούστηκαν πάνω από την Ιερουσαλήμ πάνω από την Ιερουσαλήμ γύρω στη 02:45 π.μ. (ώρα Ελλάδος).

Εκρήξεις ακούστηκαν και πάνω από την Ιεριχώ, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Magen David Adom, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι ζήτησε από τον ισραηλινό πληθυσμό να συμπεριφερθεί «υπεύθυνα και ήρεμα όπως πριν».

«Είμαστε δυνατοί και ικανοί να αντιμετωπίσουμε αυτό το γεγονός. Οι IDF θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουν τους πολίτες του Κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο Χαγκάρι και πρόσθεσε ότι το σύστημα αεράμυνας είναι πλήρως επιχειρησιακό και αναχαιτίζει απειλές όπου είναι απαραίτητο».

Πολλά αεροσκάφη βρίσκονται στον αέρα για να αποκρούσουν κάθε απειλή. Ο Χαγκάρι προειδοποίησε για «εκρήξεις κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αναχαίτισης ή πτώσης συντριμμιών»

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ διέταξε όλους τους υπαλλήλους να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι νεοτέρας.