Skip to main content

ΗΠΑ: 3 τραυματίες σε ανταλλαγή πυρών στη Φιλαδέλφεια

REUTERS/Jeremy Lock
Φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δύο ομάδες συνεπλάκησαν και ακούστηκαν περίπου 30 πυροβολισμοί

Τρία άτομα τραυματίστηκαν σε περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών σε πάρκο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δύο ομάδες συνεπλάκησαν και ακούστηκαν περίπου 30 πυροβολισμοί, ενώ στο πάρκο βρίσκονταν σχεδόν 1.000 άνθρωποι για να γιορτάσουν το Έιντ.

«Είχαμε τύχη που δεν χτυπήθηκαν περισσότεροι άνθρωποι»

«Είχαμε πάρα πολλή τύχη σήμερα που δεν χτυπήθηκαν περισσότεροι άνθρωποι από σφαίρες και δεν θρηνούμε νεκρούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Κέβιν Μπέθελ.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται ένας 15χρονος που μπήκε στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών διότι έφερε όπλο, σύμφωνα με τον κ. Μπέθελ. Ο 15χρονος χτυπήθηκε στον ώμο και την πλάτη.

Νεαρός 22 ετών χτυπήθηκε στο στομάχι, πιθανόν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, ενώ άλλος άνδρας παρουσιάστηκε σε νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα στο χέρι, κατά την ίδια πηγή.

5 άτομα υπό κράτηση

Πέντε άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ κατασχέθηκαν τα όπλα τους.

«Το Έιντ θα έπρεπε να είναι πάντα περίοδος χαράς για τους μουσουλμάνους γείτονές μας, και θρηνώ για κάθε μέλος της μουσουλμανικής κοινότητας της Φιλαδέλφειας η γιορτή του οποίου έγινε κομμάτια εξαιτίας της βίας με τη χρήση όπλων», ανέφερε μέσω X ο κυβερνήτης της πολιτείας Πενσιλβάνια -όπου υπάγεται διοικητικά η Φιλαδέλφεια- Τζος Σαπίρο.

Πάντως, οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής κάτι που να αφήνει να εννοηθεί ότι στόχος ήταν συγκεκριμένα ο εορτασμός του τέλους του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP