Skip to main content

Ρωσία: Σε ύψος ρεκόρ τα ύδατα μετά το λιώσιμο των πάγων – Πλημμύρισαν 10.000 σπίτια

Φωτ. Russian Emergencies Ministry/ Handout via REUTERS

Πλημμυρικά φαινόμενα αναφέρθηκαν σε όλη τη Σιβηρία, τον Βόλγα και κεντρικές περιοχές της Ρωσίας

Περισσότερα από 10.400 σπίτια σε πολλές περιοχές της Ρωσίας πλημμύρισαν, καθώς το λιώσιμο των πάγων είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν κάποια από τα μεγαλύτερα ποτάμια της χώρας και να καταγραφούν επίπεδα υδάτων ρεκόρ στα Ουράλια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Το ύψος των υδάτων στον ποταμό Ουράλη, ο οποίος πηγάζει από τα Ουράλια και εκβάλλει στην Κασπία, ανέβηκε αρκετά μέτρα μέσα σε μερικές μόλις ώρες καθώς λιώνουν οι πάγοι, με αποτέλεσμα να σπάσει φράγμα στην πόλη Ορσκ, σε απόσταση 1.800 χλμ ανατολικά της Μόσχας.

Πλημμυρικά φαινόμενα αναφέρθηκαν επίσης σε όλη τη Σιβηρία, τον Βόλγα και κεντρικές περιοχές της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, περισσότερες από 10.400 κατοικίες παραμένουν πλημμυρισμένες σε 39 περιοχές.

Εκκενώσεις σπιτιών

Στην πόλη Ορσκ, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Συνολικά 15 από τα 40 σχολεία της πόλης των 230.000 κατοίκων έχουν πλημμυρίσει.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι έξι ενήλικες και τρία παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Όρσκ, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Στην πόλη Κουργκάν, η οποία έχει πληθυσμό 310.000 κατοίκων, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους μιας παραποτάμιας γειτονιάς να απομακρυνθούν άμεσα.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters