Skip to main content

Κύπρος: «Σοβαρή κρίση» στο μεταναστευτικό – Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Φον ντερ Λάιεν την Κυριακή

REUTERS/Yiannis Kourtoglou

O Κύπριος πρόεδρος συνομίλησε για το ζήτημα με την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου

Για «σοβαρή κρίση στο μεταναστευτικό» έκανε λόγο ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνομίλησε για το ζήτημα με την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, ενώ θα συναντηθεί την Κυριακή με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή σχεδόν είσοδος Σύρων από τον Λίβανο. Επιπλέον ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών είχε επικοινωνία με την αρμόδια επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον.

«Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου. Την Κυριακή θα συναντηθώ εκ νέου με την πρόεδρο της Κομισιόν. Ζητήσαμε συγκεκριμένα (πράγματα) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Λίβανος είναι χώρα που η Ε.Ε. ενισχύει οικονομικά τόσο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και για τη διαχείριση των εσωτερικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ συμφωνήθηκαν και κάποιες ενέργειες με την πρόεδρο της Επιτροπής και την αρμόδια Επίτροπο τις επόμενες των ημερών», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ