Skip to main content

Κέιτ Μίντλετον: «Πολύ περήφανος» ο βασιλιάς Κάρολος – Οι σύντομες ευχές από Χάρι, Μέγκαν

REUTERS/Andrew Kelly

Και η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα από την πριγκίπισσα της Ουαλίας ήρθε ύστερα από εβδομάδες έντονων εικασιών και θεωριών συνωμοσίας σχετικά με την υγεία της και τη σχέση της με τον Ουίλιαμ.

Τώρα γνωρίζουμε ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου κάνει χημειοθεραπεία για μια άγνωστη μορφή καρκίνου. Η Κέιτ Μίντλετον εξήγησε το πώς έγινε η διάγνωση και πόσο μεγάλο σοκ ήταν για την ίδια και την οικογένειά της, αποφεύγοντας να αποκαλύψει πάντως λεπτομέρειες.

Η είδηση έχει προκαλέσει συγκίνηση στην κοινή γνώμη, αλλά και στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας.

Ο Βασιλιάς Κάρολος σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι, δηλώνει «τόσο περήφανος για την Κάθριν και το θάρρος να μιλήσει, όπως μίλησε», προσθέτοντας ότι παραμένει «σε στενότατη επαφή με την πολυαγαπημένη του νύφη».

Η ανακοίνωση των Χάρι και Μέγκαν

Σε μία εξαιρετικά σύντομη δήλωση ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εύχονται στην πριγκίπισσα της Ουαλίας καλή ανάρρωση:

«Ευχόμαστε υγεία και ανάρρωση για την Κέιτ και την οικογένεια και ελπίζουμε ότι θα το καταφέρουν ιδιωτικά και με γαλήνη».

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος ευχήθηκε στην Κέιτ πλήρη ανάρρωση αφού άκουσε τα «τρομερά νέα» για τη διάγνωσή της με καρκίνο. 

«Οι σκέψεις μας είναι με τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τα μέλη της οικογένειάς της και τους φίλους της κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης στιγμής», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν-Πιερ στους δημοσιογράφους λίγο νωρίτερα.

«Της ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση. Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά της, ειδικά αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

«Ξέρω ότι θα ρωτήσετε αν ο πρόεδρος έχει μιλήσει με την ίδια ή στην οικογένεια. Μπορώ απλώς να πω ότι δεν έχουμε τίποτα να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή, αλλά προφανώς ευχόμαστε στη Δούκισσα του Κέιμπριτζ πλήρη ανάρρωση και είμαστε απίστευτα λυπημένοι που μαθαίνουμε τα νέα».