Skip to main content

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας στην Κανταχάρ- Ανέλαβε την ευθύνη η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

Για τρεις νεκρούς και 12 τραυματίες κάνουν λόγο οι Ταλιμπάν

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην Κανταχάρ του Αφγανιστάν, μέσα από ανάρτηση στο Telegram.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ταλιμπάν, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε τράπεζα.

Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το BBC που επικαλούνται νοσοκομειακές πηγές, μεταδίδουν ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας.

«Τα θύματα είναι πολίτες»

«Σήμερα το πρωί επίθεση αυτοκτονίας διαπράχθηκε μπροστά στη Νέα Τράπεζα της Κανταχάρ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Ιναμουλάχ Σαμανγκάνι, διευθυντής της υπηρεσίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού.

«Τα θύματα είναι πολίτες», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η επίθεση είχε στόχο ανθρώπους που είχαν πάει στην τράπεζα για να πάρουν τον μισθό τους.

Ο αριθμός των βομβιστικών επιθέσεων και των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν έχει μειωθεί σημαντικά από τον Αύγουστο του 2021 που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία.

Ωστόσο αριθμός ενόπλων οργανώσεων, κυρίως η τζιχαντιστική Ισλαμικό Κράτος, εξακολουθεί να συνιστά απειλή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP