Skip to main content

Ισπανία: Η στιγμή που κύμα «εισβάλλει» σε φέρι μποτ

Το πλοίο κατάφερε τελικά να φτάσει στον προορισμό του

Στα πλάνα φαίνεται ένα μεγάλο κύμα να υψώνεται πίσω από το πλοίο, με τους επιβάτες νευρικούς να το βλέπουν να πλησιάζει. Ακολούθησε πανικός, καθώς τα νερά πέρασαν το κατάστρωμα και εισέβαλαν στο σαλόνι του.

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά αφότου το φερι μποτ αναχώρησε από την Όρζολα του Ισπανικού Λανθαρότε την Κυριακή και ενώ κατευθυνόταν προς το νησί Λα Γκρασιόζα.

Σύμφωνα με την  Corriere della Sera το πλοίο κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, κυκλοφόρησαν τρομακτικά πλάνα που έδειχναν τη στιγμή που ένα νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο με Βρετανούς τουρίστες χτυπήθηκε από ένα δυνατό κύμα,  κατά τη διάρκεια μιας άγριας καταιγίδας στη Βόρεια Θάλασσα, με τους επιβάτες να παρασύρονται στο πάτωμα, εν μέσω διακοπής του ρεύματος.

Το MS Maud έπλεε περίπου 162 μίλια από τη δυτική ακτή της Δανίας και περίπου 217 μίλια από την ανατολική ακτή της Βρετανίας, όταν το κύμα-τέρας έσπασε τα παράθυρα της γέφυρας

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μετέφερε 400 επιβάτες και πλήρωμα, είχε ξεκινήσει μια 14ήμερη εξερεύνηση για το Βόρειο Σέλας από το Τίλμπουρι στις 9 Δεκεμβρίου και επρόκειτο να επιστρέψει στο λιμάνι του Έσεξ στις 23 Δεκεμβρίου.

Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο και χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί προς τη Γερμανία.