Skip to main content

Η αντίδραση του Κρεμλίνου στη νέα επισήμανση του Μακρόν για πιθανή αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε χθες ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η αποστολή στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος

Ως απόφαση της Γαλλίας να αναμειχθεί βαθύτερα στον πόλεμο της Ουκρανίας ερμηνεύει το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του Γάλλου πρόεδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε χθες ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η αποστολή στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος, τονίζοντας πως οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να εμφανίζονται αδύναμοι απέναντι στη Ρωσία και πως πρέπει να γίνει ό,τι χρειαστεί για να μην αφεθεί η Ουκρανία να χάσει.

Το Κρεμλίνο υποστήριξε ακόμη σήμερα πως οι ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Μπελγκορόντ έχουν στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση την ώρα που οι Ρώσοι ψηφίζουν για τρεις ημέρες, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, για τις προεδρικές εκλογές. Κατηγόρησε

Σχολιάζοντας δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εξουσιοδοτήσει τη CIA για να διεξαγάγει μυστική εκστρατεία σε κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να στρέψει την κοινή γνώμη στην Κίνα εναντίον της κυβέρνησής της, εγκάλεσε την Ουάσινγκτον ότι έχει επιχειρήσει κάτι ανάλογο και με τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ