Skip to main content

Lukoil: Αιφνίδιος θάνατος του αντιπροέδρου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού

Ο Βιτάλι Ρομπέρτους πέθανε σε ηλικία 53 ετών

Ο κατάλογος των μυστηριωδών θανάτων μεταξύ των κορυφαίων στελεχών στον ρωσικό ενεργειακό τομέα γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Ο πετρελαϊκός κολοσσός Lukoil  ανακοίνωσε ότι απεβίωσε «ξαφνικά»  ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Βιτάλι Ρομπέρτους σε ηλικία 53 ετών.

Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της για τον θάνατο του αντιπροέδρου Βιτάλι Ρομπέρτους, ο οποίος εργάστηκε στη Lukoil για 30 χρόνια, αλλά η αιτία του θανάτου δεν ανακοινώθηκε. «Θα μείνει στις μνήμες μας ως ένας ταλαντούχος ηγέτης, ένας καλός  άνθρωπος και ένας συμπονετικός σύντροφος».

Ο  Ρομπέρτους είναι ο τέταρτος κορυφαίος διευθυντής της εταιρείας που αποβιώνει απροσδόκητα τα τελευταία δύο χρόνια.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος Βλαντιμίρ Νεκράσοφ πέθανε σε ηλικία 66 ετών – σύμφωνα με την εταιρεία, από οξεία καρδιακή ανεπάρκεια. Ο Νεκράσοφ είχε επίσης εργαστεί στη Lukoil για δεκαετίες.

Ο Νεκράσοφ διορίστηκε το 2022 όταν ο προκάτοχός του, τότε διευθύνων σύμβουλος Ραβίλ Μαγκάνοφ  αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας, όπως ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Η Lukoil έγραψε τότε ότι ο Μαγκάνοφ  «απεβίωσε  μετά από μια σοβαρή ασθένεια». Ήταν 67 ετών.

Ένας άλλος κορυφαίος διευθυντής του ομίλου, ο Αλεξάντερ Σουμπότιν, πέθανε κάτω από περίεργες συνθήκες τον Μάιο του 2022. Όπως ανέφεραν τότε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο 44χρονος Σουμπότιν πέθανε κατά τη διάρκεια  θεραπείας για εθισμό στο αλκοόλ. Λέγεται ότι ο είχε απευθυνθεί σε ένα ζευγάρι σαμάνων για «θεραπεία hangover» αφού είχε πιει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ.

Αλλά και στον άλλο ρωσικό ενεργειακό κολοσσό, την Gazprom, τουλάχιστον πέντε στελέχη απεβίωσαν μέσα σε λίγες εβδομάδες , στα μέσα του 2022.