Skip to main content

Κύπρος: Η στιγμή που γεμίζουν μύρο τον σταυρό, ηγούμενος και μοναχός (βίντεο)

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» το βίντεο διαψεύδει τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του ο μοναχός , ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών.  

Στην Μονή, του Οσίου Αββακούμ  στο Φτερικούδι της Κύπρου, συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο. Ωστόσο, ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας «καίει» τον ηγούμενο της Μονή  Νεκτάριο αποτυπώνοντας τη στιγμή που φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο οι μοναχοί παρασκεύαζαν «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό – σύμβολο της μονής τον οποίον στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει θαύματα.

Στο βίντεο που καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί,, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και φέρνει στη δημοσιότητα η Κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης ο ηγούμενος της μονής Νεκτάριος και ο μοναχός Αββακούμ, προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

Σε κάποια στιγμή ο μοναχός Αββακούμ κρατά το δοχείο με το υγρό που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μίγμα. Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό «μύρο» στον σταυρό μέχρι να «κολυμπώσει».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το βίντεο διαψεύδει τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του ο μοναχός Αββακούμ, ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών.