Skip to main content

Σεισμός 4,7 ρίχτερ στην Τουρκία: Αισθητός στο Καστελόριζο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της AFAD, ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Αττάλεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AFAD, (Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης ), σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών σημειώθηκε στις 16.55, με επίκεντρο την περιοχή Demre της Αττάλειας.

Ο σεισμός, ο οποίος καταγράφηκε στις 16.55 σε βάθος 35,12 χιλιομέτρων, 19,08 χιλιόμετρα από τις ακτές της περιοχής Demre της Αττάλειας, έγινε αισθητός στις περιοχές Demre και Finike, καθώς και στις γύρω περιοχές και στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τους πρώτους προσδιορισμούς, ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις»

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya δήλωσε ότι «Στον σεισμό των 4,7 βαθμών που σημειώθηκε στην Αττάλεια, την Demre, η AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας ξεκίνησαν αμέσως επιτόπιες έρευνες. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Περαστικά στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό».

Καθησυχαστικός Τούρκος σεισμολόγος

Για τον σεισμό μίλησε και ο Τούρκος σεισμολόγος- καθηγητής Dr. Şükrü Ersou,ο οποίος καθησύχασε λέγοντας ότι «Είναι ένας αισθητός σεισμός αλλά όχι καταστροφικός. Δεν αναμένεται να προκαλέσει ζημιές. Δημιουργείται π φόβος μόνο και μόνο επειδή γίνεται αισθητός. Είναι πολύ φυσιολογικό. »