Skip to main content

Φωτιά σε πολυκατοικία στη Βαλένθια: Τετραμελής οικογένεια και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι οι νεκροί

Spain, February 23, 2024. REUTERS/Eva Manez
Spain, February 23, 2024. REUTERS/Eva Manez

Επιβεβαιώθηκαν οι νεκροί της «φονικής» πυρκαγιάς σε πολυκατοικία στη Βαλένθια

Μία τετραμελής οικογένεια, ανάμεσά τους δύο παιδιά αλλά και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι είναι οι νεκροί μετά τη «φονική» πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία 14 ορόφων στη Βαλένθια, στην Ισπανία.

Μετά από αναφορές των ισπανικών μέσων ενημέρωσης, αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι τέσσερα μέλη οικογένειας που είχε παγιδευτεί στην πολυκατοικία έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά, μαζί και ένα νεογέννητο αλλά και το τρίχρονο παιδί τους.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του diariovasco, νεκρό είναι και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού τους.

A general view shows an apartment building where a fire occurred in Valencia, Spain, February 23, 2024. REUTERS/Eva Manez

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στέλνει ομάδες ψυχολόγων

Ταυτόχρονα, η υπουργός Δικαιοσύνης, Elisa Núñez, έστειλε από τέσσερις έως οκτώ ομάδες για να διενεργήσουν αυτοψίες στις σορούς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά.

Η Núñez επικοινώνησε επίσης με τα τοπικά δικαστήρια υπηρεσίας για να διευκολύνει τις αυτοψίες και πρόσθεσε:

«Έχουμε θέσει στη διάθεση του δικτύου φροντίδας θυμάτων για ψυχολογική φροντίδα και μια ομάδα 24 ψυχολόγων».

Ενώ ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης έχει σταλεί και στο νηπιαγωγείο όπου φοιτούσε ένα από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους.

Μονάδα συλλογής δειγμάτων DNA

Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία στη Βαλένθια έχει δημιουργήσει σημεία σε όλη την πόλη για τη συλλογή πληροφοριών και δειγμάτων DNA από τους συγγενείς των ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία.

Τα σημεία θα παραμείνουν ανοιχτά τουλάχιστον για σήμερα, με πιθανότητα να παραμείνουν ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν πηγές στην El Mundo.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των αγνοουμένων ξεπερνά τους 20.