Skip to main content

Αραβικά Μέσα εκθειάζουν το «ΚΑΑΝ»: Η σύγκριση με τα F-35

Twitter, Recep Tayyip Erdogan
Twitter, Recep Tayyip Erdogan

Πρωτοσέλιδο έγινε η παρθενική πτήση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς «ΚΑΑΝ» στα Αραβικά ΜΜΕ

Λίγες ώρες πέρασαν αφότου το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς «ΚΑΑΝ», πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση με τα αραβικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «μεγάλη επιτυχία» της Τουρκίας.

Δεν έλειψε δε η σύγκρισή του με τα μαχητικά F-35, που παρ ολίγον έλειψε να αποκτήσει η Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως το «ΚΑΑΝ» πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση, υποβοηθούμενο με κινητήρες F-16… αλλά πέταξε, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, να δηλώνει περήφανος!

Ερντογάν για ΚΑΑΝ: Θα έρθουν και άλλα επιτεύγματα για την τουρκική αμυντική βιομηχανία

Shark Avsat: Η Τουρκία είναι μεταξύ των 5 χωρών που παράγουν μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του cnnturk, ο αραβικός Τύπος είδε επίσης το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς της Τουρκίας στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Shark Avsat» με έδρα τη Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι «η Τουρκία είναι μεταξύ των 5 χωρών που παράγουν μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς».

Vatan: Ο άνεμος του Καάν στον αραβικό Τύπο

Επίσης η εφημερίδα «Vatan» ανέφερε ότι το «ΚΑΑΝ» πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση με επιτυχία ενώ συνέκρινε το εθνικό πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας με το F-35 και απαρίθμησε τα χαρακτηριστικά του Kaan.

Al-Arab: Η Τουρκία άνοιξε νέους δρόμους στα πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς

Ανάμεσα στα αραβικά ΜΜΕ, αναφορά έκανε και η εφημερίδα του Κατάρ «Al-Arab» που χρησιμοποίησε τον τίτλο «Η Τουρκία άνοιξε νέους δρόμους στα πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς».

Our News: Το όνειρο του Ερντογάν έγινε πραγματικότητα

Τέλος αραβικός ιστότοπος με την ονομασία «Our News» ανάρτησε δημοσίευμα με τίτλο «Το όνειρο του Ερντογάν έγινε πραγματικότητα», σχολίασε επίσης ότι «το πρώτο εγχώριο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος “πέμπτης γενιάς” πέταξε με επιτυχία».

Σημειώνεται ότι στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η παρθενική πτήση του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ, ενώ περήφανος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απηύθυνε προεκλογική ομιλία κουνώντας το «δάχτυλο» σε όλους όσοι το είχαν σαμποτάρει.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του στο Αφιόνκαραχισάρ έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την τουρκική αμυντική βιομηχανία.