Skip to main content

Κ. Ιατρίδης στο NaftemporikiTV: Συμφωνία – πακέτο για F-35 στην Ελλάδα και F-16 στην Τουρκία

«Σαφώς αναβαθμίζεται η πολεμική μας αεροπορία, σαφώς αποκτάμε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα»

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τους Κώστα Καλέτσιο και Ευθύμη Χειμάρα, παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

Πιο συγκεκριμένα ο Πτέραρχος ε.α και Αμυντικός Αναλυτής σχολίασε πως «η Ελλάδα και η κυβέρνηση και η χώρα μας γενικότερα, εκμεταλλεύτηκε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μας έδωσε η Τουρκία με την αγορά των S – 400, με την συμπεριφορά της γενικότερα, με την απομάκρυνση της από το πρόγραμμα των F – 35, άρχισε να εξοπλίζεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πήραμε τα Ραφάλ, αναβαθμίζουμε τα F-16 viper τα οποία η Τουρκία ακόμα δεν τα έχει πάρει, θα τα πάρει μετά από πέντε χρόνια, οπότε η Ελλάδα αυτά τα πέντε χρόνια, δηλαδή τέλος του 2028 παίρνει τα πρώτα αεροσκάφη F – 35, σαφώς αναβαθμίζεται η πολεμική μας αεροπορία, σαφώς αποκτάμε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα».

Ο κ. Ιατρίδης ανέφερε πως «η πολεμική μας αεροπορία θα είναι μια από τις πιο ισχυρές πολεμικές αεροπορίες στην περιοχή μας μαζί με το Ισραήλ», προσθέτοντας ότι «σαφώς θέλουμε και στην θάλασσα, που εκεί έχουμε μείνει λίγο πίσω και βεβαίως αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι και τα δημοσιονομικά». Ο κ. Ιατρίδης τόνισε πως «πρέπει να δώσουμε έμφαση και στην Αμυντική Βιομηχανία, ναι μπορούμε κα εμείς να παράγουμε και όχι μόνο να αγοράζουμε».

Τέλος ο κ. Ιατρίδης εξήγησε πως «ό,τι μας δίνουνε, μπορεί να είναι απόθεμα αλλά είναι εν ενεργεία, μην ξεχνάμε ότι οι LCS, είναι φρεγάτες του 2006 – 2007, άρα είναι πολύ πιο καινούργιες από τις δικές μας, αν τώρα έχουν τα συστήματα που πρέπει να έχουν ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα». Σημείωσε πως «τα δύο αεροσκάφη C-130 είναι εν ενεργεία και είναι και αναβαθμισμένα» και πως «αυτό είναι ένα πακέτο μαζί με τα F – 35 και μαζί βέβαια και με την αποδέσμευση των F-16 των Τουρκικών».