Skip to main content

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν έβρισε τον Πούτιν

REUTERS/Kevin Lamarque

Καταφέρθηκε και κατά του Ντόναλτν Τραμπ

Μαινόμενος ο Τζο Μπάιντεν καταφέρθηκε κατά πάντων και κυρίως εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν με υβριστικό τρόπο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια).

Εκεί συναντήθηκε με δωρητές του Δημοκρατικού κόμματος, ενώ εξαπέλυσε επίσης φραστική επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο τρελός μπάσταρδος ‘crazy son of a b**ch), ο Πούτιν και άλλες (απειλές), και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου. Όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν καταφέρθηκε και εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την αντίδρασή του στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή.

Ο Ρεπουμπλικάνος παρομοίασε προχθές τα προβλήματά του με την αμερικανική δικαιοσύνη με τον διωγμό του Ρώσου αντιπολιτευόμενου.

«Αν σας έλεγα εγώ τίποτα τέτοιο πριν από 10 ή 15 χρόνια, θα νομίζατε όλοι πως χρειάζομαι εγκλεισμό» σε ψυχιατρείο, είπε σε κάποιο σημείο ο κ. Μπάιντεν. «Δεν ξέρω πώς διάολο του ήρθε», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον Ρώσο ομόλογό του «χασάπη» και «εγκληματία πολέμου».

Διεμήνυσε πως αύριο Παρασκευή θα ανακοινώσει νέες, «μείζονες» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι. Κατηγορεί προσωπικά τον Ρώσο ομόλογό του και τους «τραμπούκους» του για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατηγορία δυτικών πολιτικών πως για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου ευθύνεται ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν, που φέρεται να βρίζει πολύ κατ’ ιδίαν, είχε χρησιμοποιήσει την ίδια έκφραση, αντιδρώντας σε ερώτηση που τού υπέβαλε δημοσιογράφος του Fox News, πιθανόν χωρίς να συνειδητοποιεί πως το μικρόφωνό του παρέμενε ανοικτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters