Skip to main content

Γάζα: Δυνάμεις του Ισραήλ εισέβαλαν στο νοσοκομείο Νάσερ

Φωτ. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa
Καπνός κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στην πόλη Χαν Γιουνίς, όπως φαίνεται από τη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, 22 Ιανουαρίου 2024. Φωτ. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Κατά τον στρατό του Ισραήλ, στο νοσοκομείο κρύβονται μέλη της Χαμάς

Εντός του νοσοκομείου Νάσερ, στην πόλη Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, έχουν εισέλθει ειδικές δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, διεξάγεται «μια ακριβής και περιορισμένη επέμβαση» στο νοσοκομείο.

Κατά τον στρατό του Ισραήλ, στο νοσοκομείο κρύβονται μέλη της Χαμάς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτιμάται ότι στο νοσοκομείο ενδέχεται να βρίσκονται οι σοροί Ισραηλινών ομήρων.

Χθες, Τετάρτη, το Ισραήλ κάλεσε χιλιάδες εκτοπισμένους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το νοσοκομείο Νάσερ είναι το μεγαλύτερο στη νότια Γάζα.

Επιμένει το Ισραήλ για επίθεση στη Ράφα

Ισχυρή στρατιωτική επέμβαση στη Ράφα, στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου, επιμένει πως θα πραγματοποιήσει το Ισραήλ, παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις και τις πιέσεις για κατάπαυση του πυρός.

Ο στρατός του Ισραήλ εξαπέλυσε εξάλλου χθες, Τετάρτη, σειρά πληγμάτων στον νότιο Λίβανο με τουλάχιστον εννέα νεκρούς, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας που σκότωσε μία γυναίκα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επέμεινε ότι η χώρα του θα πολεμήσει «μέχρι την ολοκληρωτική νίκη», κάτι που όπως συμπλήρωσε, συνεπάγεται «ισχυρή επιχείρηση στη Ράφα, αφού επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει τις ζώνες των μαχών».

Το τρέχον διάστημα, οι εχθροπραξίες επικεντρώνονται στο νότιο τμήμα της Γάζας, ειδικά στη Χαν Γιούνις, όπου χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο στο νοσοκομείο Νάσερ.

Περίπου 1,4 εκατ. άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο μισός και πλέον πληθυσμός της Γάζας, είναι στοιβαγμένος στη Ράφα, που έχει μετατραπεί σε γιγαντιαίο καταυλισμό προσφύγων.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αναστέλλει τις απελάσεις Παλαιστινίων

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του διευθυντή του FBI στο Ισραήλ

Ισπανία και Ιρλανδία ζητούν μέτρα κατά του Ισραήλ