Skip to main content

Καλιφόρνια: 3 νεκροί από την κακοκαιρία – Βίντεο από δραματική διάσωση με ελικόπτερο στο Λος Άντζελες

Φωτ. REUTERS/Aude Guerrucci
Τα ερείπια σπιτιού που καταστράφηκε από κατολίσθηση στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, 5 Φεβρουαρίου 2024. Φωτ. REUTERS/Aude Guerrucci

Σχεδόν μισό εκατομμύριο νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την Καλιφόρνια των ΗΠΑ τις προηγούμενες ώρες.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποιήθηκαν ακόμη και με ελικόπτερο.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες, διασώστες με ελικόπτερο απομακρύνουν από ορμητικά νερά ενός ποταμού έναν άνδρα, ο οποίος προσπαθούσε να σώσει τον σκύλο του.

Τόσο ο σκύλος, όσο και ο άνδρας είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το BBC που αναδημοσίευσε το βίντεο.

Πλημμύρες στο Λος Άντζελες

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν οι κομητείες Λος Άντζελες, Όραντζ, Ρίβερσαϊντ, Σαν Μπερναρντίνο, Σαν Ντιέγκο και Σάντα Μπάρμπαρα.

Οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, με τα εδάφη να είναι ήδη επιβαρυμένα από την καταιγίδα της προηγούμενης εβδομάδας.

Η πόλη του Λος Άντζελες βρίσκεται αντιμέτωπη με πλημμύρες, όπως και επικίνδυνες κατολισθήσεις. Ποτάμια λάσπης έθαψαν αυτοκίνητα και παρέσυραν ένα σπίτι, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από το τοπικό δίκτυο KTLA, ενώ οι αρχές έδωσαν εντολές εκκένωσης.

Για το Λος Άντζελες, «χθες ήταν η δέκατη πιο βροχερή μέρα από τότε που αρχίσαμε να καταγράφουμε τα επίπεδα βροχόπτωσης το 1877», υπογράμμισε η δήμαρχος Κάρεν Μπας, ενώ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Τη Δευτέρα, δεκάδες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες ματαιώθηκαν ή αντιμετώπισαν καθυστερήσεις.