Skip to main content

Κάρολος Γ’: Σε σοκ οι Βρετανοί, κυριαρχεί η είδηση στα ΜΜΕ

REUTERS/Hollie Adams

«Είναι καλή η πρόγνωση»

Πλήρως αιφνιδιασμένο το Ηνωμένο Βασίλειο, παρακολουθεί το πώς εξελίσσεται η θεραπεία του βασιλιά Καρόλου Γ’, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η διάγνωση του καρκίνου του Βασιλιά είναι, όπως αναμενόταν, το βασικό θέμα, σε όλα τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα sites. Μάλιστα το BBC έχει live ενημέρωση.

Οι Times, η Daily Telegraph, η Daily Mirror, η Daily Express και η Sun έχουν την ίδια φωτογραφία του μονάρχη με μπλε ριγέ κοστούμι, η οποία τραβήχτηκε κατά την κρατική επίσκεψή του στη Γαλλία πέρυσι, αλλά κυκλοφόρησε από το παλάτι τη Δευτέρα .

«Βασιλιάς: Έχω καρκίνο», είναι ο τίτλος της Sun. Η Mirror χαρακτηρίζει τη διάγνωση του Βασιλιά «σοκ» και αναφέρει ότι ήταν η πρόσφατη επέμβαση στον προστάτη που οδήγησε στη διάγνωση.

Οι Times αναφέρουν ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ λέει ότι ο Κάρολος είναι «εντελώς θετικός» για τη θεραπεία του.

Η Express αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα πετάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον πατέρα του τις επόμενες ημέρες.

Η θεραπεία του βασιλιά θα τον αποτρέψει από τις δεσμεύσεις που έχει μπροστά του το κοινό, αλλά θα συνεχίσει με τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός κράτους, αναφέρει ο Guardian.

Η Telegraph αφιέρωσε ολόκληρο το πρωτοσέλιδό της της στην ιστορία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κάρολος εθεάθη για τελευταία φορά να παρευρίσκεται σε εκκλησιαστική λειτουργία την Κυριακή, όπου φαινόταν «κουρασμένος, αλλά χαμογέλασε και χαιρέτισε το κοινό».

Η Daily Mail αναφέρει ότι η πρόγνωση είναι καλή.

Διαβάστε ακόμη

Μακρόν: Ευχές στον βασιλιά Κάρολο για «ταχεία ανάρρωση»