Skip to main content

Tesla: Ανακαλεί 2,2 εκατομμύρια οχήματα

REUTERS/Aly Song/File Photo

Η ανάκληση ανακοινώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας

Η Tesla ανακαλεί 2,2 εκατομμύρια οχήματά της που κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ, επειδή το μέγεθος της γραμματοσειράς των προειδοποιητικών φωτεινών ενδείξεων στην οθόνη της είναι πολύ μικρό, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας.

Η ανάκληση ανακοινώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, η οποία δήλωσε ότι ανακάλυψε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας των οχημάτων της Tesla.

“Οι προειδοποιητικές λυχνίες με μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς μπορεί να καταστήσουν δυσανάγνωστες κρίσιμες πληροφορίες ασφαλείας στον πίνακα οργάνων, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Η Tesla δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για ατυχήματα ή τραυματισμούς που προκλήθηκαν από το πρόβλημα.

Το πρόβλημα θα διορθωθεί με μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού που δεν θα απαιτήσει από τους ιδιοκτήτες της Tesla να φέρουν τα οχήματά τους σε ένα κέντρο σέρβις της Tesla.

Πρόκειται για μια πολύ λιγότερο σημαντική ανάκληση σε σχέση με κάποιες από αυτές που είχαν διαταχθεί στο παρελθόν για την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων. Τον Δεκέμβριο διατάχθηκε μια άλλη ανάκληση πάνω από τον αέρα για να περιοριστεί η χρήση της λειτουργίας Autopilot μετά από διετή έρευνα της NHTSA για περίπου 1.000 ατυχήματα στα οποία είχε ενεργοποιηθεί η λειτουργία.

Πηγή: CNN