Skip to main content

Ισραήλ: Επίθεση Χεζμπολάχ με drone σε κέντρο στρατιωτικής διοίκησης

Καπνός διακρίνεται πάνω από περιοχή του Λιβάνου. REUTERS/Violeta Santos Moura

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημίες

Επίθεση με drone κατά κέντρου στρατιωτικής διοίκησης στο βόρειο Ισραήλ εξαπέλυσε η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, στον απόηχο των ισραηλινών πληγμάτων από τα οποία σκοτώθηκαν ο υπαρχηγός της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, στη νότια Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα και ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, Ουισάμ Ταουίλ, τη Δευτέρα.

Όπως ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ, εξαπέλυσε επιθετικά εκρηκτικά drones κατά του κέντρου της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης στην Σάφεντ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση κατά της στρατιωτικής του βάσης, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημίες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το κέντρο δέχεται επίθεση.

Νωρίτερα, πηγές της Χεζμπολάχ δήλωσαν ότι τρία μέλη της σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση κατά του αυτοκινήτου στην πόλη Γαντούριε στον νότιο Λίβανο.

Ο ηγέτης της Χαμάς ζητεί υποστήριξη με όπλα

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγε, απηύθυνε έκκληση προς τις μουσουλμανικές χώρες για την υποστήριξή τους στον πόλεμό της κατά του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, μέσω της χορήγησης όπλων.

«Ήρθε η ώρα για υποστήριξη της αντίδρασης με όπλα, διότι πρόκειται για την μάχη του Αλ-Ακσα και όχι μόνο για την μάχη του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε ο ηγέτης της Χαμάς σε ομιλία του στην Ντόχα.

Στο Ισραήλ ξανά ο Μπλίνκεν

Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντάται σήμερα ξανά με την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, με στόχο να ασκήσει πίεση για να υπάρξει αποκλιμάκωση του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα επανειλημμένα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο και στη Συρία, όπως και οι αυξανόμενες επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και στη Συρία και η εκστρατεία των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ, συνεχίζουν να εγείρουν ανησυχίες πως και η υπόλοιπη Μέση Ανατολή θα συρθεί στη σύρραξη αυτή.

Στην προσπάθειά του να αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, ο Άντονι Μπλίνκεν άρχισε νέα περιοδεία στην περιφέρεια, την τέταρτη κατά σειρά από το ξέσπασμα του πολέμου, κάνοντας επισκέψεις ιδίως στην Τουρκία, στην Ιορδανία, στο Κατάρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε επίσης:

Η «ασθένεια» της Μέσης Ανατολής

Στο Ισραήλ ξανά ο Μπλίνκεν