Skip to main content

Ιαπωνία: Στους 6 οι νεκροί από τον σεισμό – Έτοιμες να συνδράμουν οι ΗΠΑ

Kyodo via REUTERS

Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες

Στους 6 ανέρχονται σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση τα θύματα στην περιφέρεια Ισικάουα μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών που έπληξε σήμερα την Ιαπωνία, μετέδωσε το Kyodo News.

Οι αρχές ανακοίνωσαν 4 νεκρούς νωρίτερα το απόγευμα. Οι ζημιές είναι τεράστιες σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πάει σε καταφύγια.

Οι ιαπωνικές αρχές υποβάθμισαν πάντως τον βαθμό προειδοποίησης για «μεγάλο τσουνάμι» για την περιοχή Νότο στη νομαρχία Ισικάουα. Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, με έδρα τη Χαβάη ανέφερε επίσης πως η απειλή για τσουνάμι μετά τον σεισμό «έχει σε μεγάλο βαθμό αποκλειστεί».

«Η απειλή ενός τσουνάμι έχει πλέον ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό», τόνισε η υπηρεσία, αφού κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου σάρωσαν περιοχές της χώρας.

Έτοιμες για βοήθεια οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν «κάθε αναγκαία βοήθεια» στην Ιαπωνία, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Η κυβέρνησή μου βρίσκεται σε επαφή με τους Ιάπωνες αξιωματούχους και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια στον ιαπωνικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζο Μπάιντεν υπενθυμίζοντας ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι «στενοί σύμμαχοι».

Σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων συντάραξε σήμερα το αρχιπέλαγος. Η ισχυρότερη ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών και έπληξε την περιφέρεια της Ισικάουα από την πλευρά της Θάλασσας της Ιαπωνίας στο νησί Χονσού, σύμφωνα με το Αμερικανό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Διαβάστε σχετικά

Ιαπωνία: Συνεχείς μετασεισμοί – Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές