Skip to main content

Το ρολόι του κόσμου έδειξε την αυγή του 2024 (φωτογραφίες και βίντεο)

Αποχαιρετισμός του 2023 στο Μομπάι της Ινδίας

Πού, στον κόσμο, έγινε ποδαρικό της νέας χρονιάς

Το ρολόι του κόσμου έδειξε ήδη μεσάνυχτα για το 2023 και την αυγή του 2024. Στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος το νησιωτικό κράτος του Κιριμπάτι στον Ειρηνικό ωκεανό έκανε  παραδοσιακά κάνει πρώτο ποδαρικό στο νέο έτος.

Οι Νεοζηλανδοί ήταν από τους πρώτους στον κόσμο που γιόρτασαν την έλευση του 2024 με επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Όκλαντ που φώτισε τον συννεφιασμένο νυχτερινό ουρανό.

Η  Ιαπωνία, η Νότια και Βόρεια Κορέα.πέρασαν επίσης από τπυς πρώτους το κατώφλι του 2024

Την έλευση του νέου έτους γιορτάζουν, αυτή την ώρα οι ασιατικές μητροπόλεις.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι Αρχές έχουν ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα. Όπως τόνισαν, πρόκειται για το μεγαλύτερο θέαμα πυροτεχνημάτων στην ιστορία, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 12 λεπτά!

Στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι ο εμβληματικός ουρανοξύστης «Τάι Πέι 101», ένα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Στην Αυστραλία, το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το 2024 με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων, στο οποίο κυριάρχησαν τα ασημένια και τα χρυσά πυροτεχνήματα που σηματοδοτούσαν την 50η επέτειο της περίφημης Όπερας της πόλης.

Με οχτώ τόνους πυροτεχνήματα να πλημμυρίζουν τον ουρανό ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις Πρωτοχρονιάς εδώ και δεκαετίες. Δώδεκα λεπτά υπερθέαμα που κορυφώθηκε με έναν φωτεινό καταρράκτη που ξεπρόβαλε από τη γέφυρα του λιμανιου.

Φαντασμαγορική η είσοδος την νέας χρονιάς στο Σίδνει. AAP Image/Dan Himbrechts via REUTERS
Αλλαγή ψρόνου στην Σεούλ. REUTERS/Kim Hong-Ji