Skip to main content

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες- Τέσσερις τραυματίες

REUTERS/Johanna Geron

«Στη μέση της Avenue de la Toison d'Or, ένας άνδρας ήρθε με ένα όπλο και έριξε αρκετούς πυροβολισμούς, γεγονός που προκάλεσε πανικό»

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Τετάρτης, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες στη λεωφόρο Avenue de la Toison d’Or, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Στο σημείο μετέβη ο δήμαρχος του Ιξέλ, Χρήστος Δουλκερίδης. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί, ο δράστης ή οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος.

Η ζωή ενός από τα θύματα πιστεύεται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αναφέρει η Le Soir, επικαλούμενη ενημέρωση της αστυνομίας που έγινε γύρω στις 22:00 της Τετάρτης, η οποία αναθεώρησε τον αρχικό αριθμό των τριών τραυματιών σε τέσσερις.

Ένα από τα θύματα βρισκόταν κοντά στην Galerie Toison d’Or. Ένα δεύτερο βρέθηκε κοντά στο Apple Store και ένα τρίτο στην Rue des Chevaliers, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Σε αυτό το στάδιο της έρευνας, η αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Τα γεγονότα δείχνουν όλο και περισσότερο ότι πρόκειται για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται αστικές συμμορίες.

«Στη μέση της Avenue de la Toison d’Or, ένας άνδρας ήρθε με ένα όπλο και έριξε αρκετούς πυροβολισμούς, γεγονός που προκάλεσε πανικό με περίπου είκοσι άτομα να έρχονται να βρουν καταφύγιο στη Galerie, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα με τραυματισμό στο δεξί πόδι, μια τουρίστρια. Κάλεσα τους αστυνομικούς και ήρθαν μαζικά, μαζί με την πυροσβεστική», δήλωσε στη Le Soir.