Skip to main content

Χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

REUTERS/Juan Medina

«Είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που εργάστηκαν άοκνα μέσω της διπλωματικής οδού για την επίτευξη της συμφωνίας» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

Τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων και την τετραήμερη παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα καλωσόρισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Συμμερίζομαι τη χαρά των οικογενειών που σύντομα θα μπορούν να αγκαλιάσουν ξανά τους αγαπημένους τους. Και είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που εργάστηκαν άοκνα μέσω της διπλωματικής οδού τις τελευταίες εβδομάδες, μεσολαβώντας για την επίτευξη της συμφωνίας» ανέφερε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Κάλεσε παράλληλα τη Χαμάς «να απελευθερώσει αμέσως όλους τους ομήρους και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια».

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει ό,τι μπορεί για να αξιοποιήσει αυτή την παύση για την αποστολή βοήθειας στη Γάζα. «Ζήτησα από τον Επίτροπο Γιάνες Λέναρσιτς να ενισχύσει τις αποστολές στη Γάζα το συντομότερο για να αμβλυνθεί η ανθρωπιστική κρίση» σημείωσε.

naftemporiki.gr