Skip to main content

Γάζα: 28 πρόωρα βρέφη μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Συνολικά 31 πρόωρα βρέφη απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο αλ-Σίφα

Συνολικά 28 πρόωρα βρέφη που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, έφτασαν στην Αίγυπτο μέσα από το πέρασμα της Ράφα, προκειμένου να λάβουν ιατρική φροντίδα.

Τα νεογέννητα απομακρύνθηκαν χθες, Κυριακή, από το νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Γάζα, όπου αρκετά άλλα μωρά έχασαν τη ζωή τους εν μέσω κατάρρευσης των ιατρικών υπηρεσιών και διακοπών στη ηλεκτροδότηση, καθώς εξαντλήθηκαν τα καύσιμα.

Συνολικά 31 πρόωρα βρέφη απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Δρ Μοχάμεντ Σαλαμά, επικεφαλής της μονάδας νεογνών στο νοσοκομείο al-Ahli Emirates στη Ράφα, μια επιτροπή του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας θα αποφασίσει πού ακριβώς θα μεταφερθούν τα νεογνά.

Ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στο BBC ότι από 31 νεογνά του αλ-Σίφα, ένα παρέμεινε στη Γάζα κατόπιν απόφασης των τοπικών αρχών, καθώς η κατάστασή του είναι σταθερή. Το συγκεκριμένο μωρό δεν έχει ταυτοποιηθεί, ενώ οι γονείς παραμένουν άγνωστοι.

Ακόμη δύο μωρά, των οποίων η κατάσταση είναι επίσης σταθερή, παρέμειναν στη Γάζα κατόπιν αιτήματος των γονέων τους.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις περικυκλώνουν το ινδονησιακό νοσοκομείο»

Αναφορές από παλαιστινιακές πηγές έκαναν λόγο νωρίτερα για ισραηλινή επίθεση στην περιοχή όπου βρίσκεται το ινδονησιακό νοσοκομείο.

Το Al Jazeera, επικαλούμενο άτομα κοντά στο σημείο, μετέδωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν το ινδονησιακό νοσοκομείο βομβαρδίζοντας την περιοχή.

Γάζα: Οι ισραηλινές δυνάμεις περικυκλώνουν το ινδονησιακό νοσοκομείο- 12 νεκροί