Skip to main content

Ρωσία: Θυελλώδεις άνεμοι και 3 νεκροί από πτώσεις δέντρων στη Σιβηρία

RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY (φωτ. αρχείου)

Κλειστά σχολεία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έφτασαν τα 38 μέτρα το δευτερόλεπτο έπληξαν αρκετές περιοχές στη Σιβηρία της Ρωσίας την Κυριακή.

Ένα πεσμένο δέντρο καταπλάκωσε δύο ανθρώπους στο αυτοκίνητό τους, στη ρωσική πόλη Νοβοκουζνέτσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Το τρίτο θύμα σκοτώθηκε στο Κράι Αλτάι, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το περιφερειακό υπουργείο έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Σεργκέι Κουζνέτσοφ, επικεφαλής του Novokuznetsk, δήλωσε ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του «τυφώνα» που προκάλεσε ζημιές σε γραμμές ρεύματος και κτίρια, προσθέτοντας ότι τα τοπικά σχολεία και νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Η γειτονική πόλη Προκοπιέφσκ τέθηκε επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο επικεφαλής της.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στις περιοχές Κεμέροβο, Κρασνογιάρσκ, Νοβοσιμπίρσκ και Ομσκ, Κράι Αλτάι, Δημοκρατία του Αλτάι, Δημοκρατία της Χακασίας.

294 οικισμοί στη Σιβηρία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Με πληροφορίες από Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.