Skip to main content

Ισραήλ: Βίντεο της εισόδου σήραγγας της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

IDF

Τι άλλο έχει εντοπιστεί

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις τους εντόπισαν την είσοδο σήραγγας που χρησιμοποιεί η Χαμάς στο συγκρότημα του νοσοκομείου Αλ Σίφα, στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, έρχεται περίπου 48 ώρες αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, όπου το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στεγάζεται, υπόγεια, το κύριο κέντρο διοίκησης της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά της οποίας επιχειρεί στον παλαιστινιακό θύλακα.

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός δείχνουν τη σήραγγα που εντοπίστηκε πρόσφατα ανάμεσα σε κτίρια εντός του συγκροτήματος του νοσοκομείου.

Σε κοντινή περιοχή, τα στρατεύματα εντόπισαν επίσης ένα φορτηγό της Χαμάς με όπλα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποίησε η τρομοκρατική ομάδα στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο έδαφος του Ισραήλ, ανέφερε ο Χαγκάρι.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία με όπλα που εντοπίστηκαν από στρατεύματα μέσα στο νοσοκομείο Αλ Κουντς της πόλης της Γάζας.

Επιπλέον, έδωσε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών από το εσωτερικό σήραγγας της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Ραντίσι. Ο στρατός ανέφερε ότι ερευνά επίσης φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές που βρέθηκαν στο ιατρικό κέντρο.

Οι τελευταίες επιχειρήσεις οδήγησαν σε «νέα ευρήματα… που υποδεικνύουν σημαντική υπόγεια υποδομή στα νοσοκομεία και οι δυνάμεις μας εργάζονται για να τις αποκαλύψουν».