Skip to main content

Γάζα: Δεκάδες νεκροί σε σχολείο, σύμφωνα με τους Παλαιστινίους – Ισραηλινά άρματα και ανταλλαγή πυρών κοντά σε νοσοκομεία

Στρατός του Ισραήλ στη Γάζα, 7 Νοεμβρίου 2023. Φωτ. Israeli Defense Forces/Handout via REUTERS

Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο σχολείο Αλ Μπουράκ

Για σφοδρή ανταλλαγή πυρών στην περιοχή του νοσοκομείου Αλ-Κουντς, στην πόλη της Γάζας, κάνουν λόγο παλαιστινιακές πηγές, σύμφωνα με τη Haaretz.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ακόμη 20 τραυματίστηκαν από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση έκανε λόγο για Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές που πυροβολούν το νοσοκομείο στην Πόλη της Γάζας, προσθέτοντας ότι «οι συγκρούσεις είναι βίαιες».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, ανέφερε ότι τρία νοσοκομεία έχουν περικυκλωθεί από ισραηλινά άρματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ασράφ Αλ-Κούντρα, δήλωσε σύμφωνα με το BBC ότι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα – το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας- ενώ πρόσθεσε ότι έχουν περικυκλωθεί από τον στρατό του Ισραήλ τα κοντινά νοσοκομεία Ραντίσι και Αλ-Νασρ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην περιοχή γύρω από νοσοκομείο Αλ-Σίφα σημειώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, πέντε χτυπήματα, από τα οποία οποία έχουν προκληθεί ζημιές στο μαιευτήριο και άλλα μέρη του συγκροτήματος. Είπε επίσης ότι τελειώνουν οι προμήθειες καυσίμων του νοσοκομείου.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το νοσοκομείο Αλ-Σίφα ως κάλυψη, καθώς και ότι έχει κατασκευάσει σήραγγες κάτω από το συγκρότημα του νοσοκομείου.

20 νεκροί σε σχολείο

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Σίφα δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι περίπου 50 σοροί έχουν μεταφερθεί εκεί μετά τον βομβαρδισμό, το πρωί, ενός νοσοκομείου στην Πόλη της Γάζας, όπου φιλοξενούνται πολλοί εκτοπισμένοι.

Νωρίτερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Μοχάμαντ Άμπου Σελμέγια έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς από ισραηλινό πλήγμα στο σχολείο Αλ Μπουράκ.