Skip to main content

Μετά το Παρίσι, τώρα και η Σεούλ στη μάχη κατά των κοριών

Από την Τρίτη, ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων κοριών στην Νότια Κορέα αυξήθηκε σε 30, με περισσότερα από τα μισά στην πρωτεύουσα

Πρώτα ήταν το Παρίσι. Τώρα είναι η Σεούλ. Η Νότια Κορέα έχει καταληφθεί από μια επιδημία κοριών και η κυβέρνηση σπεύδει να καταπολεμήσει τα αιμοβόρα ζωύφια.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, οι κοριοί εντοπίστηκαν για πρώτη φορά σε μια σάουνα στην Incheon, καθώς και σε πανεπιστημιακούς κοιτώνες και gosiwons.

Τα gosiwons είναι καταλύματα ενός δωματίου που είναι μικρότερα από ένα τυπικό διαμέρισμα στούντιο. Ένα αρχικό κρούσμα αναφέρθηκε σε έναν κοιτώνα του Πανεπιστημίου Keimyung στην πόλη Daegu τον Σεπτέμβριο.

Από την Τρίτη, ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων κοριών αυξήθηκε σε 30, με περισσότερα από τα μισά στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Τα παρασιτικά έντομα έχουν το μέγεθος ενός σπόρου μήλου και ζουν σε σκοτεινούς χώρους, όπως ρωγμές σε κρεβάτια και καναπέδες. Αν και δεν μεταδίδουν ασθένειες, τα τσιμπήματά τους μπορεί να προκαλέσουν έντονο κνησμό και να οδηγήσουν σε δευτερογενείς δερματικές λοιμώξεις ή ουλές. Τα ζωύφια δεν μπορούν να πηδήξουν ή να πετάξουν, αλλά εξαπλώνονται σε ρούχα και άλλα αντικείμενα, όπως τσάντες και βαλίτσες.

Η μάχη της Νότιας Κορέας με τους κοριούς ήρθε μετά τη Γαλλία, η οποία επίσης αντιμετώπισε εκτεταμένες μολύνσεις στην πρωτεύουσα και τις πόλεις της, ενώ φιλοξενούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι.

Μάχη κατά των κοριών

Για την αντιμετώπιση της μόλυνσης, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ξεκινά μια εκστρατεία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων για τη διενέργεια επιθεωρήσεων και την εφαρμογή μέτρων καταπολέμησης των παρασίτων σε “ευάλωτες” δημόσιες εγκαταστάσεις, όπως λουτρά, κοιτώνες και εγκαταστάσεις φροντίδας παιδιών, για να αναφέρουμε μερικές από αυτές. Οι εγκαταστάσεις στις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εντοπίζονται κοριοί απολυμαίνονται αμέσως.

Πηγή: CNBC