Skip to main content

Βρετανία: Καθιστά υπεύθυνους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για τα ατυχήματα με αυτόνομη οδήγηση

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα προστατεύσει τους χρήστες και θα προωθήσει την ασφάλεια στη βιομηχανία AV

Η Βρετανία θα καταστήσει τους κατασκευαστές και όχι τους ιδιοκτήτες των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων νομικά υπεύθυνους για τυχόν ατυχήματα σύμφωνα με ένα πλαίσιο για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων (ΑΟ), δήλωσε η κυβέρνηση την Τρίτη, σε μια κίνηση που επικροτήθηκε από τους ασφαλιστές και τις νεοσύστατες εταιρείες ΑΟ.

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει ένα νομοσχέδιο για τα αυτοματοποιημένα οχήματα, καθώς καθόρισε τη νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης για την προσεχή κοινοβουλευτική περίοδο, αφού ένα νομοσχέδιο που είχε υποσχεθεί πέρυσι δεν υλοποιήθηκε.

«Οι υπουργοί θα εισαγάγουν νέα νομικά πλαίσια για την υποστήριξη της ασφαλούς εμπορικής ανάπτυξης αναδυόμενων βιομηχανιών, όπως τα αυτοκινούμενα οχήματα», δήλωσε ο Κάρολος σε ομιλία του προς τους νομοθέτες.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα προστατεύσει τους χρήστες και θα προωθήσει την ασφάλεια στη βιομηχανία AV. Το νομοσχέδιο θα καθιερώσει διαδικασίες για τη διερεύνηση περιστατικών και τη βελτίωση του πλαισίου ασφαλείας, ενώ θα καθορίσει επίσης το όριο για το τι χαρακτηρίζεται ως αυτοκινούμενο αυτοκίνητο.

Πηγή: Reuters