Skip to main content

Γάζα: Αναφορές για χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια- «Πάνω από 50 οι νεκροί»

REUTERS/Abed Sabah

Ο διευθυντής του ινδονησιακού νοσοκομείου ανέφερε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιδρομή

Αναφορές από την πλευρά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας κάνουν λόγο για επιδρομή που είχε στόχο τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας, όπου επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού τις τελευταίες ημέρες.

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμη κανένα σχόλιο από το Ισραήλ.

Δεν είναι αμέσως σαφές πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την επιδρομή. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, από το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι, έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 150 και μεταφέρονται όλοι στο ινδονησιακό νοσοκομείο.

Ο βομβαρδισμός κατέστρεψε «τουλάχιστον 20 κτίρια» μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, όπως υποστήριξε.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο διευθυντής του ινδονησιακού νοσοκομείου ανέφερε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια. «Πάνω από 50 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής», είπε, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο δεν είναι σε θέση ακόμη να δώσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων καθώς εξακολουθεί να μετράει τα θύματα.

Προειδοποίησε επίσης ότι το νοσοκομείο έχει ξεπεράσει τις αντοχές του και «θα σταματήσει να λειτουργεί εντελώς αύριο το απόγευμα λόγω ελλείψεων καυσίμων».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό