Skip to main content

Νετανιάχου: «Δεν πρόκειται να δεχτούμε κατάπαυση πυρός» ξεκαθαρίζει στον ΟΗΕ

«Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο. Αυτή είναι η ώρα του πολέμου»

Ως “σημείο καμπής” για τους ηγέτες και τα έθνη χαρακτήρισε σε νέα ομιλία του την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, μιλώντας στα αγγλικά, είπε πως ήρθε η ώρα “να αποφασίσουμε αν είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε για ένα μέλλον ελπίδας και υπόσχεσης ή να παραδοθούμε στην τυραννία και την τρομοκρατία”.

Το Ισραήλ “δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο”, αλλά θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, τόνισε “Το Ισραήλ θα σταθεί απέναντι στις δυνάμεις της βαρβαρότητας μέχρι τη νίκη”,.

Επίσης ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε απέναντι στον ΟΗΕ, ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα:

«Ακριβώς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, έτσι και το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι μια έκκληση προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί.

Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο. Αυτή είναι η ώρα του πολέμου» κατέληξε.