Αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 200 ευρώ είναι όσοι τουρίστες κυκλοφορούν με μαγιό ή χωρίς μπλούζα στο χωριό Βαρένα, στις όχθες της λίμνης Κόμο, στον ιταλικό βορρά.
Η Βαρένα, η οποία μετρά περίπου 650 μόνιμους κατοίκους, δέχεται κάθε χρόνο ένα ολοένα και μεγαλύτερο κύμα επισκεπτών, γεγονός που οδήγησε τη δημοτική αρχή να λάβει μέτρα, με στόχο να διαφυλαχθεί η αυθεντικότητα του χωριού και να διασφαλιστεί η ηρεμία των κατοίκων.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον Guardian, η κυκλοφορία χωρίς μπλούζα ή με μαγιό επιτρέπεται μόνο στις παραλίες της λίμνης και στις βόλτες με σκάφος, ενώ οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα από 50 έως 200 ευρώ.
«Φρένο» και στα οργανωμένα γκρουπ
Παράλληλα, τα οργανωμένα γκρουπ περιορίζονται στα 25 άτομα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα στενά, πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού, ενώ απαγορεύτηκε και η χρήση μεγαφώνων από τους ξεναγούς.
«Η Βαρένα είναι ένα υπέροχο χωριό και είμαστε περήφανοι που υποδεχόμαστε κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο δήμαρχος Μάουρο Μαντσόνι και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η ποιότητα ζωής των κατοίκων μας δεν μπορεί να θυσιάζεται στον βωμό του μαζικού τουρισμού».
Σύμφωνα με τον Guardian, τα μέτρα εφαρμόζονται εδώ και λίγες ημέρες και φαίνεται ότι έχουν γίνει αποδεκτά από τους κατοίκους – ιδιαίτερα ο κανόνας για την ενδυμασία.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












