Skip to main content

Γάζα: Χωρίς προηγούμενο οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

REUTERS/Violeta Santos Moura

Πού έχουν αναφερθεί επιθέσεις

Οι ολονύκτιες ισραηλινές επιθέσεις ήταν οι πιο σφοδρές στη διάρκεια των τριών εβδομάδων, σύμφωνα με τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

  • Σύμφωνα με τους κατοίκους, σημειώθηκαν αδιάκοποι βομβαρδισμοί στην ανατολική Γάζα, ειδικά στον βόρειο τομέα, από τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια μέχρι το Μπετ Λαχίγια και το Μπετ Χανούν.
  • Υπήρξαν επίσης επιθέσεις στο κέντρο της Λωρίδας και στη Χαν Γιουνίς στα νότια.
  • Η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι αντιμετώπισαν με ισραηλινά στρατεύματα στη βόρεια Γάζα.

Σε αντίποινα, η Χαμάς έπληξε με ρουκέτες πόλεις του Ισραήλ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το Τελ Αβίβ  και στο βόρειο τμήμα  της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Υπήρξαν αναφορές για ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή της  Ραμάλα, στη Δυτική  Όχθη

Χθες βράδυ, ο ουρανός στη Λωρίδα της Γάζας ήταν πορτοκαλοκόκκινος, λες και είχε πάρει φωτιά από τις εκρήξεις. Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, όπως κατέγραψαν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, έφθασαν χθες σε επίπεδο χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Οι πληροφορίες για το εύρος των συγκρούσεων είναι ελάχιστες καθώς, όπως ανακοινωσε η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών, όλες οι υπηρεσίες επικοινωνιών και διαδικτύου είναι προς το παρόν εκτός λειτουργίας στη Λωρίδα της Γάζας λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών.

Μένει να δούμε πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε αυτά τα ολονύχτια χτυπήματα, αφού η επικοινωνία με ιατρικές ομάδες στο έδαφος έχει διακοπεί. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν επίσης να φτάσουν στο σημείο των εκρήξεων, λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό